Doktorum: “Uçuk ve Zona” – 12 ocak 2012 Kanal D

12 Ocak 2012 Perşembe
AnasayfaDoktorum: “Uçuk ve Zona” – 12 ocak 2012 Kanal D

Tiroit Hastalıkları ve Tiroit Kanseri”
“Uçuk ve Zona”
Kanal D’nin sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptıkları sağlık programı “Doktorum”da bugün, “Tiroit Hastalıkları ve Tiroit Kanseri” ile “Uçuk ve Zona” konuları ele alınacak.
İç Hastalıkları ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Semra Çalangu, İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı ve Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Adnan İşgör Doktorum’un uzman konukları.


Tiroit hastalıkları özellikle de hashimoto tiroidi denilen bir otoümmin tiroit hastalığı giderek artıyor. Hormonlarımızın orkestra şefi olan tiroit bezi boynun ön tarafında tıpkı bir kelebek gibi ve kelebek naifliğinde duruyor. Çevre koşullarının yanı sıra duygularımızdan bile etkilenebiliyor. Daha doğrusu duygularımızı bile bu bezin salgıladığı hormon yönetiyor. Böylesine önemli olan bu bezin tüm hastalıkları, korunma ve tedavi yolları Doktorum’da en ince ayrıntısına kadar anlatılacak.
Hemen herkesin vücudunda bulunan ve çoğunlukla uyuyan uçuk virüsü vücudun bağışıklığının düştüğü durumlarda çeşitli organlarda bir canavar gibi başını çıkarıyor. Dudak ve burunda çıktığında uçuk olarak adlandırılıyor. Aynı virüs bazen çok ağrılı, sinir uçlarını tutan zonaya neden oluyor. Bu virüs farklı organları da tutabiliyor. Prof. Dr. Semra Çalangu bu ilginç virüsü ve yaptıklarını açıklayacak.
Prof. Dr. Taner Damcı
Memorial Hastanesi
444 7 888

0 yorum:

Yorum Gönder

Düzeyli bir şekilde sizde yorum yapabilirsiniz.
Google üyeliğiniz yoksa anonim olarak yorum bırakabilirsiniz.

 
 
 

Saç Modelleri Yapımında Detaylar

Merak ettikleriniz vardır belki

Saç modelleri ve bakımı hakkında